rom|eng|rus 
Caută internet site Google
StartDespre OND ActivitatiParteneriIndicatoriDocumenteNoutatiAnunturiDespre droguri
Stiri recente
30.10.2012 Rezultatele studiului national privind consumul de alcool, droguri si tutun în rîndul elevilor din Republica Moldova (ESPAD 2011)

Observatorul National pentru Droguri din cadrul Centrului National de Management în Sanatate are deosebita placere de a aduce la cunostinta primul raport despre “Rezultatele studiului national privind consumul de alcool, droguri si tutun în rîndul elevilor din Republica Moldova (ESPAD),” desfasurat în anul 2011 în 36 tari din Europa, Republica Moldova find parte.
Scopul studiului vizeaza obtinerea la nivel european de date comparabile privind cunostintele, atitudinile, practicile elevilor de 16 ani în privinta consumul de droguri, alcool si tutun facând în acest fel posibila conturarea unor tendinte privind caracteristicile consumului la acest segment de vârsta, la nivel national si european. Rezultatele studiul ESPAD 2011 sunt cele mai recente date privind consumul de alcool, droguri si tutun, înregistrate la nivel national (malul drept al rîului Nistru) în rândul populatiei scolare nascute în 1995.

În realizarea acestui studiu, Centrul National de Management în Sanatate (Observatorul National pentru Droguri) a beneficiat, la etapa de colectare a datelor, de contributia si sprijinul Ministerului Educatiei, companiei sociologice CBS AXA, conducatorilor si cadrelor didactice din institutiile selectate.

Raportul ESPAD 2011ESPAD 2011

Acest site a fost elaborat cu suportul UE in cadrul programului de asistenta pentru prevenirea abuzului si traficului de droguri in Belarus, Ucarina si Moldova (Programul BUMAD), finantat de UE si co-finantat si implementat de PNUD Moldova

OBSERVATORUL NAŢIONAL PENTRU DRODURI
MD-2009, mun.Chişinău,  str.A.Cosmescu, 3
Tel: +373 (22) 73-96-78
Fax: +373 (22) 73-51-25
e-mail: drugs@monitoring.mednet.md